Inici » Entrades » Llengua » Comunicat de recolzament al Ministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes

Comunicat de recolzament al Ministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes

José Manuel Rodríguez Uribes, Ministre de Cultura

L’associació valencianista TRELLAT.org manifesta públicament el seu recolzament al Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, per les seues manifestacions on ha fet referència a la llengua dels valencians com a VALENCIÀ, respectant les lleis i la voluntat democràtica expressada per l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i, de manera clarament majoritària pel Poble Valencià, com a nacionalitat històrica i diferenciada que té una identitat, llengua, història i personalitat pròpies.

Davant de les greus afirmacions i peticions contra la persona del Ministre de part d’entitats alimentades per diners públics de la Generalitat de Catalunya, expressió de la ingerència en els temes propis del valencians fruit de la política imperialista del pancatalanisme i dels intents de manipulació de la realitat valenciana, TRELLAT.org recolza, com és natural, la defensa, el respecte i el compliment per part dels membres del govern d’Espanya de les lleis i la voluntat del Poble valencià, i ho demanem igualment a totes les forces polítiques representades en el Congrés i el Senat.

L’associació valencianista TRELLAT.org estarà vigilant i mamprendrà totes aquelles iniciatives que calguen per la defensa de la identitat dels valencians. També volem recordar que és l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per mandat de les lleis i l’Estatut, qui s’hauria d’encarregar de dur a terme eixa funció. Per això, li demanem que elabore i publique un informe per a aclarir si, segons eixa institució, té raó el ministre o els qui l’ataquen per les seues declaracions.


Foto destacada: GuillemMedina / José Manuel Rodríguez Uribes, XII Premis Gaudí (2020) / Retallada a partir de la foto original per trellat.org / CC BY-SA 4.0