Skip to content
Inici » Entrades » Llengua » TRELLAT presenta un manifest a favor de la recuperació del nom “Departament de Filologia Valenciana”

TRELLAT presenta un manifest a favor de la recuperació del nom “Departament de Filologia Valenciana”

  • per
Trellat - Manifest Departaments Fiologia Valenciana 09-10-2021
Des de Presidència de la Generalitat han comunicat la recepció del Manifest i han donat trasllat del mateix a la Conselleria d’Universitats per a que s’inicien les gestions oportunes

El passat 9 d’octubre, Dia del Poble Valencià, els Doctors en Filologia Voro López (Director de la Secció de Llengua de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana) i Lluís Fornés (President de l’Associació Òc-Valéncia) en companyia de Sergi Núñez de Arenas (President de l’Associació Valencianista TRELLAT.org) varen presentar el Manifest “Respecte dels Departaments de Filologia Catalana de les Universitats Públiques Valencianes”.

El Manifest fon presentat a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; als diferents Directors dels (actuals) Departaments de Filologia Catalana de les Universitats Públiques Valencianes; i també al Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana.

En paraules dels Doctors López i Fornés, i que l’associació TRELLAT.org fa també seues, “donat que tots sabem que ‘el nom fa la cosa’, els departaments citats porten un nom inconvenient per a la nostra comunitat autònoma. I això demana una rectificació. Els departaments, de nom alié, entenem que han de recuperar el nom propi que tenien, Departaments de Filologia Valenciana, respectant d’esta manera el nom històric que els nostres clàssics donaren a la nostra llengua”.

Des de TRELLAT.org advoquen que una bona manera de donar compliment als dictàmens aprovats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, de la qual s’està recordant ara la seua creació en diferents àmbits, seria canviant el nom dels Departaments de Filologia, per tal d’usar la forma clàssica, genuïna i la més adequada, per a referir-nos a la llengua dels valencians.

“Sense que això significara entrar en cap discussió sobre la naturalea i entitat de la nostra llengua, ningú eixiria perjudicat i qui eixiria guanyant seria el valencià i l’autoestima del poble valencià”, conclou Núñez de Arenas.

Des de Presidència de la Generalitat han comunicat la recepció del Manifest i han donat trasllat del mateix a la Conselleria d’Universitats per a que s’inicien les gestions oportunes.